ihan oikeat prinsessat ja prinssitPrinsessan puvussa ja vähän prinssinkin.

Karoliina Suoniemi on sanataiteilija, jonka intohimo on saada menneisyyden tarinat syttymään eloon helpossa muodossa. Toisessa kirjassaan hän kertoo tosielämän prinsessoista ja prinsseistä Euroopan eri maissa. Jotkut heistä elivät monta sataa vuotta sitten, mutta oman sivunsa on toki saanut myös Englannin viisivuotias prinssi George, joka aikanaan kruunataan Iso-Britannian kuninkaaksi.

Oliko prinsessojen elämä pelkkää hemmottelua ja tanssiaisia? Ainakin Venäjän Katariina Suurelta otettiin seitsenvuotiaana lelut pois, koska hänen katsottiin olevan liian vanha leikkimiseen. Prinsessa Sisi eli pelkällä lihaliemellä säilyttääkseen kauneutensa. Prinsseilläkin oli omat haasteensa. Ranskan Ludvig joutui aurinkokuninkaan tehtäviin jo viisivuotiaana ja kuusitoistavuotias Rikhard Leijonamieli sai armeijan johdettavakseen.

Lapsille suunnatun kirjan tarinat sopivat aikuistenkin keveäksi kuninkaallistietoiskuksi. Karoliina Suoniemen kuninkaalliset tehtävät kutsuvat lukijan suunnittelemaan itselleen juhlavan arvonimen ja ikioman kruunun. Toivottavasti kirjan imelähkö väritys ja kuvat eivät karkota prinssilukijoita!