kaverin kamalat tavatKarhu herää pesässään kesken talviunien. Ulkona sataa lunta ja uni ei tule enää silmään. Mutta mitäpä siitä! ”Olen oikeastaan aina halunnut tehdä lumiukon.”, pohtii karhu positiivisena. Vahingossa karhu työntää valtavan lumipallon kaninkolon päälle. Kolosta kurkistaa kaniini, joka mulkoilee karhua ja lumipalloa. ”Ainoastaan älykääpiö”, kaniini huomautti, ”lykkii lumipalloa YLÄMÄKEEN…”

Tästä alkaa karhun ja kaniinin tuttavuus. Karhu kyselee ja pohtii, kani vastaa viisaana ja nenäkkäänä. Karhu on lempeä, elämäniloinen ja empaattinen. Kaniini taas kärttyinen, viisasteleva ja epäilevä. Erilaisuudestaan huolimatta kaverit oppivat ymmärtämään toisiaan ja ystävystyvät.

Karhu ja kaniini : kaverin kamalat tavat on riemastuttavan hauska lasten lukukirja. Kirjassa on humoristinen kuvitus ja teksti on helppolukuista. Mukava kirja lukea vaikka ääneen!
Karhu ja kaniini –kirjoja on tähän mennessä ilmestynyt kolme. Jokaisessa on teemana eri vuodenaika: Kaverin kamalat tavat (talvi), Nakuttava naapuri (kevät), Ei pöllömpi päivä (kesä).

Julian Gough on Berliinissä asuva irlantilainen kirjailija ja käsikirjoittaja. Gough kirjoittaa myös kolumneja useisiin lehtiin. Kirjan kuvittaja on englantilainen Jim Field, joka on kuvittanut myös mm. kuvakirjat Minun, sanoi orava ja Kyllä, sanoi koala.