pikku hiiri tuuliviiriTässäpä sopiva kirja taapero- tai leikki-ikäiselle: kirjan koko on pieni, sivuilla selkeä kuvitus ja vähän tekstiä, tarina on helppo mutta sopivan pituista juontakin löytyy.

Pikku hiiri, tuuliviiri kertoo pienen Hiirun ja hänen äitinsä yhdestä tavallisesta päivästä. Hiirulla on uhmaikä ja iso tahto tehdä asioita itse. Kun äitihiiri kutsuu: "Tulehan pukemaan", Hiiru huutaa Ei! Kun äitihiiri sanoo: "Hei Hiiru. Lähdetään kotiin", Hiiru huutaa Ei! Tuttuja tilanteita pienten lasten vanhemmille. Tarina saa hymyn huulille niin lapselle kuin aikuisellekin. Kirjasta välittyy lämmin ja kodikas tunnelma. Kuvitus on kaunis.

Riikka Jäntti on helsinkiläinen kuvittaja ja kirjailija. Jäntti on julkaissut kolme Vaahteratuvan väestä kertovaa saturomaania ja kuvittanut monien kirjailijoiden tekstejä. Riikka Jäntin saturomaaneja on käännetty mm. japaniksi, ruotsiksi ja tanskaksi. Pikku hiiri, tuuliviiri on Riikka Jäntin ensimmäinen oma kuvakirja ja se on ilmestynyt vuonna 2015. Toinen Hiirusta kertova kirja Pikku hiiri saa vieraan ilmestyi vuonna 2016.

p.s. Leikki-ikäisille sopivia kirjoja löytyy lisää omasta hyllystään kirjaston lastenosastolta.