Tämäkin menee ohiMilena Busquets on espanjalainen kirjailija, toimittaja ja kääntäjä. Hän kirjoitti esikoisteoksensa Tämäkin menee ohi, menetettyään oman äitinsä. Kirjan teemat ovat siis hyvin omaelämäkerrallisia.
Kirja alkaa hautajaisista. Blancan äidin toiveesta hautajaiset pidetään sananmukaisesti hiljaisuudessa, ei puheita, kukkia tai musiikkia. Hautajaisten jälkeen Blanca kerää sekalaisen joukon mukaansa ja lähtee äitinsä kesänviettopaikkaan, meren rannalle Cadaquésiin. Mukana ovat omien lapsien lisäksi pari ystävätärtä poikaystävineen, kaksi ex-miestä ja myös rakastaja vaimoineen tulee samaan kylään lomalle.

Tutuissa maisemissa Blanca käy läpi monimutkaista suhdettaan menetettyyn äitiinsä ja omaa elämäänsä, elämänsä miehiä. ”Kun maailma alkaa autioitua niistä jotka meitä rakastavat, meistä tulee pikkuhiljaa, kuolleiden määräämässä tahdissa, tuntemattomia.” Hän kokee olevansa nelikymppiseksi asti elänyt pikkutyttö, jolla on kaksi lasta, kaksi avioliittoa, useita suhteita, useita asuntoja ja useita työpaikkoja. Nyt hän toivoo että siirtyminen aikuisuuteen onnistuu ilman, että muuttuisi suoraan lapsesta vanhukseksi.

Soljuvan ja kepeästi kulkevan tarinan myötä Blanca pystyy kesän myötä päästämään irti äidistään ja hyväksymään äitinsä moton: ”Tämäkin menee ohi”.