Ohjaus: Mike Leigh
Kesto: 2 h 24 min, 2013, K-12

MrTurnerDVDElokuva - Mr. Turner - tutkailee suuren, jollei eksentrisen, Brittiläisen taiteilijan J.M.W. Turnerin (1775-1851) elämää..

Turneriin vaikutti perustavasti hänen isänsä kuolema. Hän muodosti läheiset suhteet taloudenhoitajansa kanssa, jota hän toisinaan käytti seksuaalisesti hyväkseen. Hänellä oli myös läheinen suhde merenrannalla maatilan omistavan naisen kanssa, jonka luona hän asui nimettömänä kuolemaansa asti.

Näinä aikoina hän matkusti, maalasi, asui maaseudun aristokraattien luona ja vieraili bordelleissa. Turner oli suosittu, jopa anarkistinen, Kuninkaallisen Taideakatemian jäsen. Hän antoi kiinnittää itsensä remmeillä laivan mastoon, jotta hän saattoi maalata lumimyrskyn. Hänet tunnustettiin ja häntä juhlittiin sekä kansan että kuninkaallisten keskuudessa.

 

Ohjaus: Steven Spielberg
Kesto: 2 h 24 min, 2013, K-12

LincolnDVDOn vuosi 1865. Yhdysvaltain sisällissota alkaa lähestyä päätöstään. Presidentti Abraham Lincoln tekee työtä saadakseen aikaan perustuslakimuutoksen, joka kieltää orjuuden lopullisesti. Hänen tehtävänsä on kilpajuoksua ajan kanssa, koska rauha saattaa alkaa minä hetkenä hyvänsä. Jos rauha saavutetaan ennen lakimuutosta, etelävaltiot ehtivät estää sen ennen sitä.

Lincolnin pitää lähes millä keinolla tahansa saada tarpeeksi ääniä uppiniskaiselta kongressilta ennen rauhan alkamista, tai on liian myöhäistä.

Presidentti on puun ja kuoren välissä, koska aikainen rauha säästäisi tuhansien ihmisten elämän. Kun kansakunta kohtaa kansalaistensa vapautta koskevan omantuntonsa, Lincoln kohtaa oman kriisinsä. Lopetetaanko orjuus vai päätetäänkö sota?


Ohjaus: Teemu Nikki
Kesto: 1 h 26 min, 2013, K-12

3 simoa kansi3Simoa on Teemu Nikin käsikirjoittama ja ohjaama kotimainen elokuva vuodelta 2012. Tarina kertoo kaverusten Simon ja Lassen yhdestä kesäisestä päivästä. Elokuvassa on piristävästi tuoreita näyttelijäkasvoja. Pääosissa ovat ystävykset Lasse (Rami Rusinen) ja Simo (Olli Rahkonen), jotka tekevät asuntomurtoja ja haaveilevat muuttavansa Thaimaahan paremman elämän perässä. Keskellä kirkasta päivää kaksikko törmää yksinhuoltaja Eevaan (Paula Vesala) ja hänen Simo-vauvaansa. Onko kaikilla jokin yhteinen menneisyys? Kun Lassesta tulee Simo ja Simosta Antero, voi hulvaton seikkailu alkaa!

Alkuun 3Simoa tuntuu suoranaiselta farssilta, mutta samalla sympaattisesta tarinasta saa otteen ja pienet hölmöilyt sekä sekoilut eivät enää nolota. Pohjimmaisiksi teemoiksi 3Simossa nousevat ystävyys, yksinhuoltajuuden haasteet, vastuunotto ja jonkinlainen elämän hallitsemattomuus elämänhallintaa korostavassa yhteiskunnassa. Kaikki ei vain aina menen niin kuin ”pitäisi”. Elokuvan katsomisen jälkeen jäi hilpeä ja iloinen olo.

 

Ohjaus: Wes Ball
Kesto: 1 h 49 min, 2014, K-12

labyrintti dvdLabyrintti (The Maze runner) sai ensi-iltansa vuonna 2014 ja sen on ohjannut Wes Ball. Se on ensisijassa nuorille suunnattu scifi/toimintatrilleri, mutta toimii aikuisella katsojalla yhtä hyvin. Elokuvan alkaessa on epäselvää missä henkilöt ovat, miksi ja kaiken lisäksi keitä he ovat, mutta leffa vetää mukaansa ja pitää otteessaan loppuun saakka. Selvää on, että elokuva tarvitsee jatkon ja se on luvassa vuoden 2015 kuluessa. Elokuva perustuu James Dashnerin samannimiseen romaaniin.

 


Ohjaus: Denis Dercourt
Kesto: 1 h 23 min, 2007, K-12

pianistin sivunkääntäjäDenis Dercourt'n ohjaaman Pianistin sivunkääntäjän (La Tourneuse de pages), päähenkilönä on nuori nainen nimeltään Mélanie (Déborah Francois), joka lapsena osallistuu konservatorion pääsykokeisiin. Koe ei mene aivan suunnitelmien mukaan, joten Mélanie päättää lopettaa soittamisen kokonaan. Kymmenen vuoden kuluttua hän hakeutuu perheensä ihmetykseksi lahjojaan vähäisempiin toimistotöihin. Hänen esimiehensä vaimo Ariane Fouchécourt (Catherine Frot) sattuukin olemaan kuuluisa konserttipianisti. Pian alkaa tuntua siltä, että kaikki ei olekaan aivan sattumaa.

Alkaa tiivis ja intensiivinen tarina. Mélanien ja Arianen perheen välit lähenevät, eikä määrätietoisen nuoren naisen ajatuksia pysty ennalta arvaamaan. Jännitys on hienovaraista ja taitavaa koko elokuvan ajan. Dercourt'n elokuvissa musiikilla on iso rooli ja Pianistin sivunkääntäjässä konserttikohtaukset ovat upeita.