kysely banneri pystyVastaa ja voita lahjakortti kirjakauppaan.

Koko Suomessa toteutetaan yleisten kirjastojen asiakkaille kysely, jossa pyydetään arvioimaan omaa kirjastoa. Kyselyn vastauksia käytetään arvioitaessa kirjastopalvelujen toteutumista ympäri maan sekä kehitettäessä kirjaston toimintaa omassa kunnassasi ja koko maassa.

Kyselyyn voi vastata osoitteessa https://www.kirjastot.fi/kysely-enkat-survey

Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan 6 lahjakorttia kirjakauppaan. Osallistuthan kyselyyn, mielipiteesi on tärkeä!

Yleisten kirjastojen valtakunnallisen käyttäjäkyselyn järjestävät opetus- ja kulttuuriministeriö, aluehallintovirasto ja yleiset kirjastot. Käytännön toteutuksesta vastaa Taloustutkimus Oy.

lapset oma kirjastokortti kuvaHenkilötietojen käsittely muuttuu EU tietosuoja-asetuksen myötä (25.5.2018). Tämän vuoksi 23.4.2018 alkaen kirjastopalveluja käytetään ainoastaan kirjastokortilla, henkilökortilla asioiminen ei ole mahdollista. Myös puhelinuusintaan tarvitaan kirjastokortin numero.

Kuinka pääsen omatoimikirjaston käyttäjäksi?

• Perehdy asiakaspalvelusta/kotisivuilta saataviin omatoimikirjaston käyttösääntöihin.
  • Täytä ja allekirjoita kirjastosta saatava sopimuslomake.
  • Varmista, että käytössäsi on Orimattilan tai jonkun muun Lastu-kirjaston kirjastokortti ja nelinumeroinen tunnusluku.
    Tarvitset näitä käydessäsi kirjastossa omatoimiaikana.
  • Tuo sopimuslomake asiakaspalveluun, jossa korttisi aktivoidaan omatoimikäyttöön ja saat perehdytyksen.
    Alle 15-vuotiaan omatoimikäytöstä vastaa huoltaja, minkä vuoksi huoltajan on oltava mukana sopimusta tuotaessa.

Omatoimikirjaston myötä kirjasto on avoinna joka päivä klo 7-21.

Omatoimikirjaston käyttö perustuu omatoimisuuteen ja itsepalveluun.
Asiakaspalvelu ja henkilökunta ovat käytössäsi palveluaikoina.

Asiakaspalveluaika
ma-ke 12-19
to-pe 10-15
aattoina 10-15

kirjastonkayton opastus kuvaKirjastojärjestelmä päivittyy koko Päijät-Hämeen alueella. Tästä johtuen kirjasto on suljettu 9.-22.4. Myöskään omatoimikirjasto ei ole käytössä. Kirjastoauto ei kulje. Palautuksia voi jättää palautusluukkuun. Lastu-verkkokirjasto on myös pois käytöstä 9.4.-2.5.

Päijät-Hämeen yleisten kirjastojen asiakas- ja aineistotietokannat on yhdistetty ja yksi kortti kelpaa kaikkiin seudun kirjastoihin. Yhdistäminen on kuitenkin voinut vaikuttaa asiakastietoihin mm. PIN-koodin ja osoitetietojen osalta. Tarkistutathan asiakastietosi seuraavalla kirjastokäynnilläsi.