mieskirjat 01Varaukset voi noutaa nykyisin omatoimisesti. Varauksen saapumisesta ilmoittavasta viestistä löytyy numero, jonka mukaan varatut teokset on sijoitettu varauskärryyn. Varausta noudettaessa tarvitsee mukana olla siis tuo noutonumero ja kirjastokortti, jolle varaus on tehty.

Tervetuloa noutamaan varauksia myös omatoimiaikana.

lapset oma kirjastokortti kuvaHenkilötietojen käsittely muuttui EU tietosuoja-asetuksen myötä (25.5.2018). Tämän vuoksi 23.4.2018 alkaen kirjastopalveluja käytetään ainoastaan kirjastokortilla, henkilökortilla asioiminen ei ole mahdollista. Myös puhelinuusintaan tarvitaan kirjastokortin numero.

Kuinka pääsen omatoimikirjaston käyttäjäksi?

• Perehdy asiakaspalvelusta/kotisivuilta saataviin omatoimikirjaston käyttösääntöihin.
  • Täytä ja allekirjoita kirjastosta saatava sopimuslomake.
  • Varmista, että käytössäsi on Orimattilan tai jonkun muun Lastu-kirjaston kirjastokortti ja nelinumeroinen tunnusluku.
    Tarvitset näitä käydessäsi kirjastossa omatoimiaikana.
  • Tuo sopimuslomake asiakaspalveluun, jossa korttisi aktivoidaan omatoimikäyttöön ja saat perehdytyksen.
    Alle 15-vuotiaan omatoimikäytöstä vastaa huoltaja, minkä vuoksi huoltajan on oltava mukana sopimusta tuotaessa.

Omatoimikirjaston myötä kirjasto on avoinna joka päivä klo 7-21.

Omatoimikirjaston käyttö perustuu omatoimisuuteen ja itsepalveluun.
Asiakaspalvelu ja henkilökunta ovat käytössäsi palveluaikoina.

Asiakaspalveluaika
ma-ke 12-19
to-pe 10-15
aattoina 10-15

Päijät-Hämeen kirjastojen yhteinen uusi verkkokirjasto löytyy osoitteesta: lastu.finna.fi

Uusi verkkokirjasto on toteutettu kansallisen Finna-hakupalvelun omana näkymänä. Verkkokirjastosta löytyy vinkkejä kiinnostavista aineistoista sekä tietoa Päijät-Hämeen kirjastojen tapahtumista, palveluista ja uutisista.
Asiakkaalle uuden verkkokirjaston käyttöönotto on helppoa.

Kirjautuminen tapahtuu kirjastokortin numerolla ja 4-numeroisella PIN-koodilla. Uuden tai unohtuneen PIN-koodin saa kirjastosta esittämällä kuvallisen henkilöllisyystodistuksen.

lastu finna

Päijät-Hämeen yleisten kirjastojen asiakas- ja aineistotietokannat on yhdistetty ja yksi kortti kelpaa kaikkiin seudun kirjastoihin. Yhdistäminen on kuitenkin voinut vaikuttaa asiakastietoihin mm. PIN-koodin ja osoitetietojen osalta. Tarkistutathan asiakastietosi seuraavalla kirjastokäynnilläsi.