ovieitoimi2Omatoimikirjastoon liittyvissä toiminnoissa on tekninen verkkopalveluvika, joten omatoimikirjasto ei ole toistaiseksi käytössä. Palautukset voi jättää omatoimioven oikealla puolella olevaan palautusluukkuun.

nenapaiva pallologoOrimattilan kirjasto osallistuu jälleen valtakunnalliseen Nenäpäivään kahvilalla!

Tervetuloa herkuttelemaan henkilökunnan keittämää kahvia herkullisten leipomusten kera perjantaina 8.11. klo 10-15 kahden euron hintaan. Vain käteismyynti. Kahvituksen tuotto menee lyhentämättömänä hyväntekeväisyyteen.

muistikahvilat pieniOrimattilan Muistikahvila on Päijät-Hämeen Muistiyhdistys ry:n järjestämä kaikille muisti- ja aivoterveysasioista kiinnostuineille avoin kohtaamispaikka. Tarjolla on kahvia, yhdessäoloa ja pientä mukavaa ohjelmaa.
Kahvilan löydät kirjastolta kerran kuussa. Kahvila on maksuton.

Syyskauden seuraava Muistikahvila on tiistaina 12.11. klo 9:30-11
teemalla "Turvallinen arki".
Tervetuloa mukaan!

karol(Kuva: Marek Sabogal)
Tänä syksynä tulee kuluneeksi 100 vuotta Kalle Päätalon syntymästä. Tämän kunniaksi kirjastoon saapuu vieraaksi kirjailija Karoliina Timonen
keskiviikkona 6.11. klo 18 kertomaan kirjastaan Kirjeitä Iijoelle.

Alle 20-vuotiaana Päätalon Iijoki-sarjaan rakastunut kirjailija ja suomentaja Karoliina Timonen haluaa nostaa kirjassaan esille miehisenä metsätyösaagana pidettyjen romaanien väkevät naishahmot.
Vapaa pääsy. Tervetuloa!

IMG 0077Orimattilan kirjastoauto Olga kulkee taas ja uudistuksia on luvassa. Kesän aikana aikuisten puolta on laajennettu esimerkiksi äänikirjojen sekä sotaromaaneiden osalta.
Myös lasten sarjakuvia on nyt enemmän ja täysin uutena auton kokoelmaan on lisätty isotekstiset kirjat.
Myös pysäkeissä on tapahtunut muutoksia. Kaurislahden pysäkki poistuu kirjastoauton reitiltä ja sille etsitään korvaavaa pysäkkiä samalta suunnalta. Ilmoitamme uudesta pysäkistä myöhemmin.