vonkamiesOrimattilan kirjasto- ja kulttuuritoimi juhlistavat Kalle Päätalon syntymän 100-vuotisjuhlavuotta esittämällä Mikko Niskasen elokuvan Elämän vonkamies yläkerran taidemuseossa
ke 20.11. klo 18
.
Elokuva perustuu Kalle Päätalon kirjoittaman omaelämäkerrallisen Iijoki-sarjan kolmeen ensimmäiseen osaan, jotka kertovat Kalle Päätalon lapsuudesta Taivalkosken Jokijärvellä. Elokuvan kesto 2 h 22 min. Taidemuseolla on myynnissä leffaherkkuja. Vapaa pääsy.
Tervetuloa elokuvailtaan!

muistikahvilat pieniOrimattilan Muistikahvila on Päijät-Hämeen Muistiyhdistys ry:n järjestämä kaikille muisti- ja aivoterveysasioista kiinnostuineille avoin kohtaamispaikka. Tarjolla on kahvia, yhdessäoloa ja pientä mukavaa ohjelmaa.
Kahvilan löydät kirjastolta kerran kuussa. Kahvila on maksuton.

Syyskauden viimeinen Muistikahvila on tiistaina 10.12. klo 9.30-11 teemalla "Jouluista tunnelmaa".
Tervetuloa mukaan!

digivoimaa logo3Wellamo-opiston digivoimaa-hanke jatkuu tänä syksynä myös Orimattilan kirjastossa. Syksyn aikana kirjastossa järjestetään yhteensä kahdeksan digivoimaa-klinikkaa. Klinikat ovat matalan kynnyksen tilaisuuksia, jonne kuka tahansa voi tulla kysymään itseä askaruttavia kysymyksiä digiaiheisiin liittyen. Voit tulla oman laitteen (älypuhelin, tabletti, kannettava tietokone) kanssa tai ilman.

Viimeinen tämän syksyn digivoimaa-klinikka on keskiviikkona 20.11. klo 13-15. Tervetuloa!

IMG 0077Orimattilan kirjastoauto Olga kulkee taas ja uudistuksia on luvassa. Kesän aikana aikuisten puolta on laajennettu esimerkiksi äänikirjojen sekä sotaromaaneiden osalta.
Myös lasten sarjakuvia on nyt enemmän ja täysin uutena auton kokoelmaan on lisätty isotekstiset kirjat.
Myös pysäkeissä on tapahtunut muutoksia. Kaurislahden pysäkki poistuu kirjastoauton reitiltä ja sille etsitään korvaavaa pysäkkiä samalta suunnalta. Ilmoitamme uudesta pysäkistä myöhemmin.

maksut kuvaPäijät-Hämeen yleiset kirjastot ovat ottaneet käyttöön mahdollisuuden maksaa kirjastomaksuja verkkokirjasto Lastun kautta. Maksuja ei voi valita maksettavaksi yksittäin, vaan kaikki maksut maksetaan kerralla. Pienin summa, jonka verkossa voi maksaa on 0,65 euroa. Huomaathan, että myöhässä olevien lainojen maksut näkyvät maksuissa vasta niiden palauttamisen tai uusimisen jälkeen. Verkkomaksamisen toteuttaa Paytrail ja se toimii yleisimpien pankkien pankkitunnuksilla ja luottokorteilla (Visa & Mastercard).