kesätaloKulttuuritalon ovet aukesivat!
Asiakkaiden että henkilökunnan turvallisuuteen kiinnitetään palvelujen avautuessa erityistä huomiota. Kirjastossa suositaan edelleen itsepalvelua ja lainaus- ja palautusautomaattien käyttöä. Koronatartuntojen ehkäisemiseksi asiakkaiden toivotaan huolehtivan käsihygieniasta ja pitävän riittävää etäisyyttä muihin asiakkaisiin ja henkilökuntaan. Kirjastoon ei pidä tulla sairaana.

Kirjaston ja taidemuseon yhteiset palveluajat 1.6.- 30.8. ovat
ma-pe kello 11-16.
Omatoimikirjasto on toistaiseksi avoinna rajoitetusti. Aluehallintovirasto antoi 25.5.2020 ohjeet, joiden mukaan omatoimikirjasto voi olla avoinna vain, jos sen aukioloaikoina on läsnä henkilökuntaa valvomassa. Valvontaa voidaan järjestää vain rajallisesti, koska kesän aikana kirjaston henkilökuntaa on lomautettuna ja vuosilomilla.
Omatoimikirjasto palvelee:
ma 8-11
ti 8-11
ke 8-11 ja 16-19
to 8-11 ja 16-19
pe 8-11

Lämpimästi tervetuloa!

kinoLastu-kirjastoissa on otettu käyttöön elokuvien suoratoistopalvelu kirjastokino, josta löytyy elokuvia kaiken ikäisille. Palveluun kirjaudutaan osoitteessa www.kirjastokino.fi. Linkin palveluun löytää myös Lastu-verkkokirjastosta. Kirjautumiseen tarvitset vain kirjastokortin ja pin-koodin. Voit kysyä lisää kirjaston henkilökunnalta.

mieskirjat 01Varaukset voi noutaa nykyisin omatoimisesti. Varauksen saapumisesta ilmoittavasta viestistä löytyy numero, jonka mukaan varatut teokset on sijoitettu varauskärryyn. Varausta noudettaessa tarvitsee mukana olla siis tuo noutonumero ja kirjastokortti, jolle varaus on tehty.

Tervetuloa noutamaan varauksia myös omatoimiaikana.

maksut kuvaPäijät-Hämeen yleiset kirjastot ovat ottaneet käyttöön mahdollisuuden maksaa kirjastomaksuja verkkokirjasto Lastun kautta. Maksuja ei voi valita maksettavaksi yksittäin, vaan kaikki maksut maksetaan kerralla. Pienin summa, jonka verkossa voi maksaa on 0,65 euroa. Huomaathan, että myöhässä olevien lainojen maksut näkyvät maksuissa vasta niiden palauttamisen tai uusimisen jälkeen. Verkkomaksamisen toteuttaa Paytrail ja se toimii yleisimpien pankkien pankkitunnuksilla ja luottokorteilla (Visa & Mastercard).

lapset oma kirjastokortti kuvaHenkilötietojen käsittely muuttui EU tietosuoja-asetuksen myötä (25.5.2018). Tämän vuoksi 23.4.2018 alkaen kirjastopalveluja käytetään ainoastaan kirjastokortilla, henkilökortilla asioiminen ei ole mahdollista. Myös puhelinuusintaan tarvitaan kirjastokortin numero.