muistikahvilat pieniOrimattilan Muistikahvila on Päijät-Hämeen Muistiyhdistys ry:n järjestämä kaikille muisti- ja aivoterveysasioista kiinnostuineille avoin kohtaamispaikka. Tarjolla on kahvia, yhdessäoloa ja pientä mukavaa ohjelmaa.
Kahvilan löydät kirjastolta kerran kuussa. Kahvila on maksuton.

Kevätkauden seuraava Muistikahvila on tiistaina 11.2. klo 9.30-11.
Tervetuloa mukaan!

IMG 0077Orimattilan kirjastoauto Olga kulkee taas ja uudistuksia on luvassa. Kesän aikana aikuisten puolta on laajennettu esimerkiksi äänikirjojen sekä sotaromaaneiden osalta.
Myös lasten sarjakuvia on nyt enemmän ja täysin uutena auton kokoelmaan on lisätty isotekstiset kirjat.
Myös pysäkeissä on tapahtunut muutoksia. Kaurislahden pysäkki poistuu kirjastoauton reitiltä ja sille etsitään korvaavaa pysäkkiä samalta suunnalta. Ilmoitamme uudesta pysäkistä myöhemmin.

maksut kuvaPäijät-Hämeen yleiset kirjastot ovat ottaneet käyttöön mahdollisuuden maksaa kirjastomaksuja verkkokirjasto Lastun kautta. Maksuja ei voi valita maksettavaksi yksittäin, vaan kaikki maksut maksetaan kerralla. Pienin summa, jonka verkossa voi maksaa on 0,65 euroa. Huomaathan, että myöhässä olevien lainojen maksut näkyvät maksuissa vasta niiden palauttamisen tai uusimisen jälkeen. Verkkomaksamisen toteuttaa Paytrail ja se toimii yleisimpien pankkien pankkitunnuksilla ja luottokorteilla (Visa & Mastercard).

digivoimaa logo3Wellamo-opiston digivoimaa-hanke jatkuu tänä keväänä myös Orimattilan kirjastossa. Kevään aikana kirjastossa järjestetään yhteensä kymmenen digivoimaa-klinikkaa. Klinikat ovat matalan kynnyksen tilaisuuksia, jonne kuka tahansa voi tulla kysymään itseä askaruttavia kysymyksiä digiaiheisiin liittyen. Voit tulla oman laitteen (älypuhelin, tabletti, kannettava tietokone) kanssa tai ilman.

Seuraava digivoimaa-klinikka on keskiviikkona 29.1. klo 13-15. Tervetuloa!

kirjariviTänä vuonna kirjaston kokoelmasta poistettua aineistoa myydään
4.-21.2.2020. Tarjolla on kauno- ja tietokirjaa, lehtiä sekä DVD- ja CD-levyjä.
Omatoimiaikana ei myyntiä.

Tervetuloa ostoksille!