kinoLastu-kirjastoissa on otettu käyttöön elokuvien suoratoistopalvelu kirjastokino, josta löytyy elokuvia kaiken ikäisille. Palveluun kirjaudutaan osoitteessa www.kirjastokino.fi. Linkin palveluun löytää myös Lastu-verkkokirjastosta. Kirjautumiseen tarvitset vain kirjastokortin ja pin-koodin. Voit kysyä lisää kirjaston henkilökunnalta.

muistikahvilat pieniOrimattilan Muistikahvila on Päijät-Hämeen Muistiyhdistys ry:n järjestämä kaikille muisti- ja aivoterveysasioista kiinnostuineille avoin kohtaamispaikka. Tarjolla on kahvia, yhdessäoloa ja pientä mukavaa ohjelmaa.
Kahvilan löydät kirjastolta kerran kuussa. Kahvila on maksuton.

Kevätkauden seuraava Muistikahvila on tiistaina 10.3. klo 9.30-11.
Tervetuloa mukaan!

maksut kuvaPäijät-Hämeen yleiset kirjastot ovat ottaneet käyttöön mahdollisuuden maksaa kirjastomaksuja verkkokirjasto Lastun kautta. Maksuja ei voi valita maksettavaksi yksittäin, vaan kaikki maksut maksetaan kerralla. Pienin summa, jonka verkossa voi maksaa on 0,65 euroa. Huomaathan, että myöhässä olevien lainojen maksut näkyvät maksuissa vasta niiden palauttamisen tai uusimisen jälkeen. Verkkomaksamisen toteuttaa Paytrail ja se toimii yleisimpien pankkien pankkitunnuksilla ja luottokorteilla (Visa & Mastercard).

digivoimaa logo3Wellamo-opiston digivoimaa-hanke jatkuu tänä keväänä myös Orimattilan kirjastossa. Kevään aikana kirjastossa järjestetään yhteensä kymmenen digivoimaa-klinikkaa. Klinikat ovat matalan kynnyksen tilaisuuksia, jonne kuka tahansa voi tulla kysymään itseä askaruttavia kysymyksiä digiaiheisiin liittyen. Voit tulla oman laitteen (älypuhelin, tabletti, kannettava tietokone) kanssa tai ilman.

Seuraava digivoimaa-klinikka on keskiviikkona 26.2. klo 13-15. Tervetuloa!

mieskirjat 01Varaukset voi noutaa nykyisin omatoimisesti. Varauksen saapumisesta ilmoittavasta viestistä löytyy numero, jonka mukaan varatut teokset on sijoitettu varauskärryyn. Varausta noudettaessa tarvitsee mukana olla siis tuo noutonumero ja kirjastokortti, jolle varaus on tehty.

Tervetuloa noutamaan varauksia myös omatoimiaikana.