Orimattilan kaupunginkirjaston Aki Kaurismäki -verkkosivut

Sivujen tavoitteena on herättää kiinnostusta Orimattilassa syntyneen Aki Kaurismäen taiteellista työtä kohtaan. On hyvä kerätä yhteen aineistoa elokuvantekijästä, jonka tuotannosta ollaan varmasti kiinnostuneita vuosikymmenienkin kuluttua.

Sivuilla on Aki Kaurismäen esittely, Kaurismäen ohjaamien elokuvien krediitit (elokuvan tekijöiden tiedot) ja synopsikset (lyhyet juoniselostukset) sisältävä pääosin Lauri Timosen laatima filmografia, Kaurismäelle myönnetyt palkinnot ja Kaurismäestä kirjoitetuttuja asiantuntija-artikkeleita. Ohjaajan esittely, palkinnot, filmografia ja asiantuntija-artikkelit ovat tarjolla myös englanninkielisinä. Lisäksi sivuilla on linkkejä Kaurismäki -aiheisiin verkkoaineistoihin, luetteloita Kaurismäestä kirjoitetuista kirjoista, opinnäytteistä ja artikkeleista sekä sitaatteja Kaurismäen lausunnoista ja kirjoituksista vuosien varrelta. Sivuja on tarkoitus täydentää ja kehittää edelleen.

Vuonna 2006 valmistuneiden sivujen sisällöllisestä suunnittelusta on vastannut kirjastonjohtaja Jari Paavonheimo, visuaalisen ilmeen on suunnitellut Junnu Riihimäki (Ideakehräämö) ja sen on toteuttanut Janne Riihimäki (NagreMedia), joka on myös vastannut sivujen teknisestä toteutuksesta. Kirjastovirkailijat Aapo Erander, Annika Helastila, Aki Hirsikorpi, Elina Kelovesi, Riitta Leutola ja Minna Mäkelä ovat osallistuneet aineiston keruuseen, editointiin ja tallentamiseen. Sivuja on koottu yhteistyössä Aki Kaurismäen oman tuotantoyhtiö Sputnik Oy:n väen kanssa. Suurkiitos Haije Tulokas ja Eevi Kareinen!

Valokuvien tekijänoikeudet kuuluvat Sputnik Oy:lle. Elokuvan Rikos ja rangaistus valokuvat ovat Kai Honkasen, elokuvan Boheemielämää/La Vie de Bohème Moune Jamet´n ja elokuvan Tasqueiro Paula Oinosen käsialaa. Muiden elokuvien valokuvat on ottanut Marja-Leena Hukkanen.

Hanke on saanut opetusministeriön projektiavustusta.